Chokladhus

Det här fina huset är gjort av sex stora Marabou mjölkchokladkakor. Häftigt eller hur?
Jag har gjort det efter en mall som Mia Öhrn har designat och som finns på www.marabouchokladhus.se 




Coeur de filé provencal

Det här åt jag och Lasse alltid på restaurant Cattelin i Gamla stan på     80-talet. Lätt att göra hemma. 



Finaste oxfilén som Lina och hennes man har skaffat åt mig. Tack snälla!

Oxfilé 
Potatis
Smör
Vitlök
Persilja
Salt, peppar

Rör ihop 100-150 gr smör, som ska vara mjukt, med 2-3 pressade vitlöksklyftor och hackad färsk persilja. Låt stå i kylskåp ett dygn. 

Bryn oxfilén runt om i stekpanna, lägg sedan i långpanna och sätt en stektermometer i filén. In i ugnen på 150 gr till termometern visar 55-57 gr. Linda om i folie och låt vila. 

Skiva potatisen tunt på en mandolin. Lägg i rejält smord långpanna. Lägg lite klickar med smör på potatisskivorna, salta. 
In ugnen 225 gr i ca 40 min. Vänd runt potatisen efter halva tiden. 

Skär oxfilén i skivor, ca 1 cm. Lägg ovanpå potatisen, se bilden. Lägg en rejäl klick med vitlökssmör på varje skiva. In ugnen ca 5 min. 

Servera med en tomatsallad. 

Njut med gott rött vin!

Chokladfondue

Hur gott är inte det här! Senast vi åt det sa vi att man borde ha sin egen lilla skål, för man hetsäter när man ska dela med andra...


Det räcker precis till fyra personer. 

3/4 dl socker 
3/4 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde 
100 g ljus eller mörk blockchoklad (vi brukar ta 50/50)

Sjud upp och servera i liten fonduegryta för choklad. 
Doppa vindruvor, banan, apelsin, äpple, kiwi, jordgubbar, ananas eller vad du tycker är gott. 

Ät och njut!

RSS 2.0