Lingonkaka



4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker 
1 msk bakpulver 
1 msk smör, rumsvarmt 
1 ägg
2 dl rårörd lingonsylt

Topping
50 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker 

• Värm ugnen till 180 gr
• Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver. Dela smöret i bitar och fördela i mjölblandningen. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. 
• Tryck ut degen i en form, 20x30 cm. Bred på lingonsylten. 
• Smält smöret till toppingen. Blanda ner havregryn, socker och vaniljsocker. Rör om. Fördela blandningen över sylten. 
• Grädda i i ca 20 min. Låt svalna, skär i bitar. 

Riktigt gott, tyckte alla som smakade!

RSS 2.0