Potatissallad med sparris och avokado



Vi brukar ha den här salladen till "Fläskfilé med timjan och vinsås", se recept. Den går såklart att ha till vilken rätt som helst...
Servera ljummen eller förbered den några timmar i förväg och servera den kall.

1 ½ kg färskpotatis
300 g sparris
1 knippe salladslök
2 mogna avokado
Körsbärstomater
Ruccolasallad

DRESSING
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Koka potatisen och skär i lämpliga bitar (små potatisar behöver inte delas).
Skär sparrisen i bitar och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten ca 3 min.
Skiva löken. Skala och skär avokadon i lagom bitar. Slär tomaterna i halvor.

Lägg upp på fat och ringla dressingen över.

Foto: Carolina/charlottesmat

Fläskfilé med timjan och vinsås



Fick den här goda rätten hos vänner på västkusten för några år sedan. Perfekt mat att bjuda på om man är många. Den ska serveras med "Potatissallad med sparris och avokado", se recept.

Fläskfilé/kotletter
2 msk olivolja
1 ½ tsk salt
2 krm svartpeppar
½ dl timjan

Pensla köttet med olja, krydda med salt och peppar.
In i ugnen ca 30 min 225º, eller grilla.
Skär upp och servera lite småvarm eller kall.
 
Såsen
1 gul lök
4 dl rödvin
1 dl vatten
4 msk konc kalvfond
1 msk tomatpuré
1 krm vitpeppar
1 msk maizena majsstärkelse
100 g rumsvarmt smör

Skala och finhacka löken (man kan sila bort den från såsen om man vill). Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar i ca 5 min. rör ned maizena utrört i lite vatten. Låt såsen koka upp och vispa ner smöret i klickar.

Foto: Carolina/charlottesmat


RSS 2.0