Kyckling i timjansås



Perfekt med kyckling och timjan tillsammans. Här har vår dotter gjort en gratäng på blomkål och broccoli att ha till. Mums!

Kycklingfiléer
Salt, peppar

In i ugnen på 200° ca 25-30 min. Hela filéer eller i mindre bitar. Går ju att steka dem också.

Såsen:
2 dl vispgrädde/matlagningsgrädde
2,5 dl creme fraiche, kokbar
2 msk soya
Timjan torkad/färsk
Salt/peppar

Vispa ihop i kastrull och koka upp.

Servera med gratäng/ klyftpotatis och god sallad.

Gratängen:
Blomkål
Broccoli
Grädde
Ost
In i ugnen, 200°, till osten smält

Foto: Charlotte/charlottesmat

Chokladmousse





Mmmm... chokladmousse, så gott och så mäktigt! Det är knappt att man orkar äta en, men med lite hallon till så går det. Det här är ett av alla recept på mousse.

100 g mörk choklad 80-90%
2 äggulor
3 dl vispgrädde

Hacka chokladen och smält över vattenbad (eller i micro).
Vispa grädden hårt och rör sedan ner äggulorna.
Häll hälften av gräddblandningen i chokladen och blanda försiktigt. Rör ned resten och häll upp i formar och ställ i kylen över natten.
Servera med lite riven choklad och hallon.

Foto: Charlotte/charlottesmat

Cole slaw



Det här goda receptet, på en så enkel sak som cole slaw fick jag av en arbetskamrat. Det finns ju hur många varianter som helst, men det här har jag fastnat för.

1/2 litet vitkålshuvud
1 riven morot
1/2-1 rödlök
1-1/2 dl majonnäs, äkta
2 dl creme fraiche 34%
1-2 tsk Dijonsenap
Salt, peppar

Skiva eller hyvla med otshyvel vitkålen. Riv moroten grovt.
Skär rödlöken i fina strimlor. Lägg i en bunke och "krama" vitkålen så att den blir lite mjukare.
Blanda ihop majonnäs, creme fraiche och senap. Smaka av så att det inte smakar för mycket majonnäs.
Låt stå i kylen ett par timmar.

Gott att servera till tex chorizo.

Foto: Charlotte/charlottesmat

RSS 2.0