Maränggrottor

Oemotståndliga maränger med god kräm och bär.







För 8-10 personer

3 äggvitor + 2 äggulor
2 dl socker
½ tsk bakpulver
½ dl vaniljsocker
250 g mascarpone
salt

Sätt ugnen på 250°. vispa vitorna till vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Visp sedan i bakpulver och ½ krm salt.
Klicka ut smeten i engångsmazarinformar (ca 10 st). Gör en grop i mitten.
Ställ in marängerna i mitten av ugnen. Stäng genast av ugnen och låt dem stå i ugnen minst 3-4 tim eller över natten.
Vispa äggulorna och vaniljsockret ljusgult. Blanda i mascarponen.
Servera maränggrottorna med bär och vaniljmascarponen.

Mums!!!!

Foto; Charlotte/charlottesmat


Vanilj cupcakes

Det är så roligt att göra cupcakes, alla roliga formar och strössel som finns.





Till ca 12 st

3 ägg
1 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ dl vaniljyoghurt

Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver, rör sedan ner i äggblandningen.
Rör till sist ner yoghurten.
Skeda upp i formar och in ugnen 175° i ca 15 min.

Frosting
60 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
10 g Philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
Karamellfärg

Vispa/rör ihop och spritsa ut på de svalnade kakorna.

Lycka till och njut!

Foto: Charlotte/charlottesmat

Lax i ugnen



God lax som man kan äta när som helst, nu senast i påsk. Annars är midsommar ett bra tillfälle, såsen som hör till är så sommarfräsch. Har fått receptet av min duktiga svärmor Pia.

2 ½ kg lax
3 tsk salt
1 tsk citronpeppar
1 liten purjolök

Läggs inuti och utanpå laxen.
En klick smör på folien, där fisken ksa ligga inpackad.
Ini ugnen 200° i ca 60 min.

Såsen
3 dl gräddfil
1 ½ dl vispgrädde (hårt vispad)
2 dl hackad dill
2 krm (eller efter smak) citronpeppar
salt

Rör ihop och servera kyld.

Servera med kokt potatis, sallad och citronklyftor.

Foto: Carolina/charlottesmat

RSS 2.0