Rabarberpaj

Det här är Roy Fares fantastiskt goda rabarberpaj som har blivit min Lasses favorit.
4-5 stjälkar rabarber
1 dl strösocker
1/2 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, zesten
1 tsk maizena
1 tsk kanel
Smuldeg
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
3/4 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
100 g smör
Rabarberpaj
Sätt ugnen på 200 gr. Smörj en pajform lite lätt med smör.
Tvätta och skala rabarber om det behövs. Dela rabarbern i ca 1 cm bitar.
Blanda strösocker, farinsocker, vaniljsocker, citronzest, kanel och maizena i en bunke. Lägg i rabarberbitarna och blanda runt. Lägg allt sedan jämnt i pajformen.
Smuldeg
Lägg alla ingredienser i en skål och arbeta ihop med fingertopparna till smulor.
Strö smulorna över rabarbern och grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter, tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat. Servera med glass eller vaniljsås.
Kommentarer
Trackback