Rabarberpaj



Det här är Roy Fares fantastiskt goda rabarberpaj som har blivit min Lasses favorit. 

4-5 stjälkar rabarber
1 dl strösocker 
1/2 dl farinsocker 
1 tsk vaniljsocker 
1 citron, zesten
1 tsk maizena
1 tsk kanel

Smuldeg
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
3/4 dl strösocker 
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker 
100 g smör

Rabarberpaj
Sätt ugnen på 200 gr. Smörj en pajform lite lätt med smör. 
Tvätta och skala rabarber om det behövs. Dela rabarbern i ca 1 cm bitar. 
Blanda strösocker, farinsocker, vaniljsocker, citronzest, kanel och maizena i en bunke. Lägg i rabarberbitarna och blanda runt. Lägg allt sedan jämnt i pajformen. 

Smuldeg
Lägg alla ingredienser i en skål och arbeta ihop med fingertopparna till smulor. 
Strö smulorna över rabarbern och grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter, tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat. Servera med glass eller vaniljsås. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0