Världens godaste chokladkaka
Den här fantastiska chokladkakan fick jag hemma hos en arbetskamrat för ett par veckor sedan, och vi har nog gjort den här hemma tre gånger sedan dess. Så god!!!
Severa gärna ett gott starkvin till, Allesverloren nr 12109. Tack till Tess för tipset!

Botten
250 g mandelmassa
Fyllning
125 g smör
3 dl vispgrädde
250 g mörk blockchoklad
250 g ljus blockchoklad
2 msk rom
Kavla mandelmassan mellan plastfolie så stor att den täcker botten på form som är ca 20 cm i diameter; med löstagbar kant.
Tryck fast mandelmassan i botten. Den behöver inte täcka kanterna.
Smält smöret på svag värme och tillsätt grädden när smöret är nästintill smält. Låt koka upp och lyft kastrullen från värmen.
Bryt ner chokladen i gräddblandningen och låt den smälta. Rör om så att det blir en jämn smet och tillsätt rommen.
Häll smeten i formen och kyl i minst 4 timmar före serveringen.
Servera med hallon på något sätt.
Det här måste vara så nyttigt!
Severa gärna ett gott starkvin till, Allesverloren nr 12109. Tack till Tess för tipset!

Botten
250 g mandelmassa
Fyllning
125 g smör
3 dl vispgrädde
250 g mörk blockchoklad
250 g ljus blockchoklad
2 msk rom
Kavla mandelmassan mellan plastfolie så stor att den täcker botten på form som är ca 20 cm i diameter; med löstagbar kant.
Tryck fast mandelmassan i botten. Den behöver inte täcka kanterna.
Smält smöret på svag värme och tillsätt grädden när smöret är nästintill smält. Låt koka upp och lyft kastrullen från värmen.
Bryt ner chokladen i gräddblandningen och låt den smälta. Rör om så att det blir en jämn smet och tillsätt rommen.
Häll smeten i formen och kyl i minst 4 timmar före serveringen.
Servera med hallon på något sätt.
Det här måste vara så nyttigt!
Kommentarer
Trackback