Nutellasemifreddo
Fick det här smaskiga receptet av Elisabeth på mitt arbete. För de som gillar nutella är det en njutning.

Det här behövs:
2 färdiga marängbottnar
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
400 g ljummen Nutella
Separera gulor och vitor i varsin skål.
Vispa gulorna med 1 msk socker till de blir fluffigt.
Vispa vitorna med 1 msk till hårt skum.
Vispa grädden till den kan bildar toppar.
Lägg ena märängbotten i en rund form med avtagbar kant. Krossa den andra botten i en skål.
Vänd ihop äggvitor, äggulor och grädde, ha i den krossade marängen. Ringla ner den ljumna Nutellan, går bra att värma i micron några sekunder.
Fyll sedan upp formen med blandningen. Ställ i frysen minst 5 timmar innan servering. Ta fram 10 min innan servering.
Gott att servera med blåbär och hallon.
Vill man ha det riktigt sött och gott, servera med banan.
Katarinas blåbärspaj
Den här goda och enkla pajen har jag fått hemma hos Katarina på en av våra Wretaträffar.

Enligt Katarina gör man 1 1/2 sats av degen.

Enligt Katarina gör man 1 1/2 sats av degen.
175 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 krm salt
Kokos
1 pkt frysta blåbär
Smält smöret, blanda sedan med övriga ingredienser.
Spara 1/4 av degen och blanda med kokos.
Platta ut degen i en form och häll de frysta bären över.
Smula resten av degen över blåbären.
In ugnen på 200 grader 20-25 min.
Njut med vaniljglass till.
Päron och ingefärspaj
Min man kom hem med det här receptet från sitt arbete. En favorit hemma hos oss nu.

6-7 små fasta päron
3 dl havregryn
2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
150 g smör
1/2 dl ljus sirap
2 msk mjölk
1 1/2 tsk torkad ingefära
Smöra en form
Skala och klyfta päronen. Lägg i formen.
Blanda de torra ingredienserna.
Smält smöret. Blanda i sirap och mjölk.
Rör ned i den torra blandningen.
Bred över päronen.
Grädda i 30 min mitt i ugnen 175 gr.
Servera med vaniljglass.
Foto: charlottesmat