Coeur de filé provencal

Det här åt jag och Lasse alltid på restaurant Cattelin i Gamla stan på     80-talet. Lätt att göra hemma. 



Finaste oxfilén som Lina och hennes man har skaffat åt mig. Tack snälla!

Oxfilé 
Potatis
Smör
Vitlök
Persilja
Salt, peppar

Rör ihop 100-150 gr smör, som ska vara mjukt, med 2-3 pressade vitlöksklyftor och hackad färsk persilja. Låt stå i kylskåp ett dygn. 

Bryn oxfilén runt om i stekpanna, lägg sedan i långpanna och sätt en stektermometer i filén. In i ugnen på 150 gr till termometern visar 55-57 gr. Linda om i folie och låt vila. 

Skiva potatisen tunt på en mandolin. Lägg i rejält smord långpanna. Lägg lite klickar med smör på potatisskivorna, salta. 
In ugnen 225 gr i ca 40 min. Vänd runt potatisen efter halva tiden. 

Skär oxfilén i skivor, ca 1 cm. Lägg ovanpå potatisen, se bilden. Lägg en rejäl klick med vitlökssmör på varje skiva. In ugnen ca 5 min. 

Servera med en tomatsallad. 

Njut med gott rött vin!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0