Päron och ingefärspaj

Min man kom hem med det här receptet från sitt arbete. En favorit hemma hos oss nu. 


6-7 små fasta päron
3 dl havregryn
2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
150 g smör
1/2 dl ljus sirap 
2 msk mjölk
1 1/2 tsk torkad ingefära

Smöra en form
Skala och klyfta päronen. Lägg i formen. 
Blanda de torra ingredienserna. 
Smält smöret. Blanda i sirap och mjölk. 
Rör ned i den torra blandningen. 
Bred över päronen. 
Grädda i 30 min mitt i ugnen 175 gr. 

Servera med vaniljglass. 

Foto: charlottesmat


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0