Matjessill med gräddfilspannacotta



Riktigt smarrigt sätt att äta sill och potatis på. Bra som förrätt eller buffébordet.

Pannacotta
1 1/2 gelatinblad
1 dl grädde
1dl gräddfil
Finrivet skal av citron

Topping
2 matjesfiléer
4 små kokta potatisar
1 rödlök, 1 äpple
1/2 dl finhackad gräslök
1/2 dl smulad lagrad ost
Kallpressad rapsolja

Gör så här
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp grädde och citron. Ställ av från plattan och lägg i gelatinbladen samt vispa i gräddfilen. Smaksätt med salt. Häll pannacottablandningen i fyra glas. Låt stelna i kylen. 
Hacka matjessill, potatis, rödlök och äpple. Vänd ihop med gräslök. Toppa pannacottan med matjessillsröran. Smula på lagrad ost. Droppa på lite rapsolja och garnera med peppar, dill eller annan ört. 

Skön sommar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0