Lingonkaka

4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 msk smör, rumsvarmt
1 ägg
2 dl rårörd lingonsylt
Topping
50 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
• Värm ugnen till 180 gr
• Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver. Dela smöret i bitar och fördela i mjölblandningen. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg.
• Tryck ut degen i en form, 20x30 cm. Bred på lingonsylten.
• Smält smöret till toppingen. Blanda ner havregryn, socker och vaniljsocker. Rör om. Fördela blandningen över sylten.
• Grädda i i ca 20 min. Låt svalna, skär i bitar.
Riktigt gott, tyckte alla som smakade!
Kommentarer
Trackback