Fläskfilé med timjan och vinsås

Fick den här goda rätten hos vänner på västkusten för några år sedan. Perfekt mat att bjuda på om man är många. Den ska serveras med "Potatissallad med sparris och avokado", se recept.
Fläskfilé/kotletter
2 msk olivolja
1 ½ tsk salt
2 krm svartpeppar
½ dl timjan
Pensla köttet med olja, krydda med salt och peppar.
In i ugnen ca 30 min 225º, eller grilla.
Skär upp och servera lite småvarm eller kall.
Såsen
1 gul lök
4 dl rödvin
1 dl vatten
4 msk konc kalvfond
1 msk tomatpuré
1 krm vitpeppar
1 msk maizena majsstärkelse
100 g rumsvarmt smör
Skala och finhacka löken (man kan sila bort den från såsen om man vill). Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar i ca 5 min. rör ned maizena utrört i lite vatten. Låt såsen koka upp och vispa ner smöret i klickar.
Foto: Carolina/charlottesmat
Kommentarer
Trackback