Maränggrottor
Oemotståndliga maränger med god kräm och bär.



För 8-10 personer
3 äggvitor + 2 äggulor
2 dl socker
½ tsk bakpulver
½ dl vaniljsocker
250 g mascarpone
salt
Sätt ugnen på 250°. vispa vitorna till vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Visp sedan i bakpulver och ½ krm salt.
Klicka ut smeten i engångsmazarinformar (ca 10 st). Gör en grop i mitten.
Ställ in marängerna i mitten av ugnen. Stäng genast av ugnen och låt dem stå i ugnen minst 3-4 tim eller över natten.
Vispa äggulorna och vaniljsockret ljusgult. Blanda i mascarponen.
Servera maränggrottorna med bär och vaniljmascarponen.
Mums!!!!
Foto; Charlotte/charlottesmat



För 8-10 personer
3 äggvitor + 2 äggulor
2 dl socker
½ tsk bakpulver
½ dl vaniljsocker
250 g mascarpone
salt
Sätt ugnen på 250°. vispa vitorna till vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Visp sedan i bakpulver och ½ krm salt.
Klicka ut smeten i engångsmazarinformar (ca 10 st). Gör en grop i mitten.
Ställ in marängerna i mitten av ugnen. Stäng genast av ugnen och låt dem stå i ugnen minst 3-4 tim eller över natten.
Vispa äggulorna och vaniljsockret ljusgult. Blanda i mascarponen.
Servera maränggrottorna med bär och vaniljmascarponen.
Mums!!!!
Foto; Charlotte/charlottesmat
Kommentarer
Trackback