Maränggrottor

Oemotståndliga maränger med god kräm och bär.







För 8-10 personer

3 äggvitor + 2 äggulor
2 dl socker
½ tsk bakpulver
½ dl vaniljsocker
250 g mascarpone
salt

Sätt ugnen på 250°. vispa vitorna till vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Visp sedan i bakpulver och ½ krm salt.
Klicka ut smeten i engångsmazarinformar (ca 10 st). Gör en grop i mitten.
Ställ in marängerna i mitten av ugnen. Stäng genast av ugnen och låt dem stå i ugnen minst 3-4 tim eller över natten.
Vispa äggulorna och vaniljsockret ljusgult. Blanda i mascarponen.
Servera maränggrottorna med bär och vaniljmascarponen.

Mums!!!!

Foto; Charlotte/charlottesmat


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0