Lax i ugnen



God lax som man kan äta när som helst, nu senast i påsk. Annars är midsommar ett bra tillfälle, såsen som hör till är så sommarfräsch. Har fått receptet av min duktiga svärmor Pia.

2 ½ kg lax
3 tsk salt
1 tsk citronpeppar
1 liten purjolök

Läggs inuti och utanpå laxen.
En klick smör på folien, där fisken ksa ligga inpackad.
Ini ugnen 200° i ca 60 min.

Såsen
3 dl gräddfil
1 ½ dl vispgrädde (hårt vispad)
2 dl hackad dill
2 krm (eller efter smak) citronpeppar
salt

Rör ihop och servera kyld.

Servera med kokt potatis, sallad och citronklyftor.

Foto: Carolina/charlottesmat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0