Teriyakilax



Våra döttrar älskar den här laxen. När de känner doften av såsen står de och hänger över
spisen och "håller på att hungra ihjäl".
Så gott, så snabbt och så enkelt. Till fest, men vi har den till vardags också.

4 salladslökar
1 röd paprika
1 knippa grön sparris
1 squash
100 g sockerärtor
2 msk rapsolja
4 laxfiléer
salt och peppar
1 msk sesamfrön till garnering

Sojasås
1/2 dl japansk soya
1/2 dl ljus sirap
1 msk sesamolja
2 msk sesamfrön

Koka ihop ingredienserna till såsen.

Sär grönsakerna mindre bitar och woka hastigt i rapsoljan.
Stek laxen, salta och peppra.
Servera laxen upp på grönsakerna och häll såsen över, garnera med sesmafrön.



Foto:Charlotte/charlottesmat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0