Mina italienska mandelskorpor
De här skorporna är inte så hårda som traditionella Biscotti, rätt så bra tycker jag. Kan vara lite svåra att doppa i Vin Santo pga det...
Det är skorporna i den högra burken, i den andra är det saffransskorpor.
ca 60 st
100 g smör eller margarin
1 1/2 dl strö- eller farinsocker (hälften/hälften)
2 ägg
3/4 dl grovhackad sötmandel
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
Sätt ugnen på på 200 gr.
Rör fett och socker poröst.
Tillsätt mandeln, mjölet blandat med bakpulver och kanel.
Rulla 3 längder, lika långa som plåten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Skär längderna i ca 2 cm breda, sneda bitar.
Lägg dem med ena snittytan upp på plåten och rosta dem i samma ugnsvärme 8-10 min.
Vända andra snittytan upp efter halva tiden.
Foto:Carolina/charlottesmat