Lax med vitvinssås

Alltid rätt på något sätt.

2 p
2 laxkotletter/fjärilar
citronpeppar
olja
50 g löjrom/röd rom
kokt, pressad potatis

Vitvinssås
1 dl fiskbuljong
1 dl vitt vin
1 dl grädde
2-4 msk creme fraiche
1 msk hackad dill
ev salt och peppar vb

Koka ihop buljong och vin till 1 dl återstår. Tillsätt grädde och creme fraiche
och låt koka 5 min. Rör i hackad dill och smaka av med salt och peppar.

Sätt ugnen på 225 gr. Lägg ut laxen i en ugnsform, pensla med olja och krydda med salt och peppar.
Stek i ungen ca 10 min.
Lägg upp på tallrik, toppa med rom och servera med pressad potatis, sallad och sås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0