Gazpacho

Tänk till en varm sommarlunch eller som förrätt innan man grillar något gott på kvällen.
Den ska serveras kall och räcker till ca 4 personer om man har det som en rätt
och till 6-8 pers om man serverar till förrätt.

1 stor skalade tomater
1/2 grön gurka
1/2 stor lök
1/4 grön urkärnad paprika
2 burkar (a 400 g) tomatjuice
1 1/2 msk olivolja
2-3 msk vinäger
1/8-1/4 tsk tabascosås
1-1 1/2 tsk salt
1/8 tsk svartpeppar
2 liten vitlöksklyfta

Blanda i mixer följande delade i stora bitar: tomat, gurka, lök och paprika.
Slå i en halv burk tomatjuice, kör allt ill puré, ca 30 sek.
Blanda i en stor skål grönsakspurén med resten av tomatjuice, oljan, vinäger, salt
och peppar.
Täck skålen och ställ in den i kylen 2 timmar eller mer före servering.
Strax före servering pressas 1 vitlöksklyfta ner i den kylda soppan. Rör om väl.
Fördela i glas eller skålar.
Servera med brödkrutonger, finahackad gurka och tomat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0