Fläderblomssaft

Fläder har vi nog alltid plockat på halländska västkusten. Om inte vi själva hunnit med det, så har svärfar plockat så vi får med hem för att göra saft. Det är gott att dricka med is och en citronskiva i när det är varmt, men framförallt till att gör vår goda "Fläderblomsparfait".

ca 50 klasar fläderbommor
1 stor citron
50-60 g citronsyra
2 l vatten
2 l socker
1 krm natriumbensoat

Lägg blommorna i en stor kastrull/hink.
Koka upp vattnet med socker och skivad citron. Rör om så att
sockret löser sig.
Lös upp citronsyran i lite av lagen och blanda ner igen.
Gör likadant med natriumbensoaten.
Häll lagen över blommorna.
Låt stå svalt i minst 3 dagar.
Häll genom en saftsil och häll upp på rena flaskor.

Jag brukar hälla saften på plastflaskor och lägga in dem i frysen, så räcker de/håller sig hela året.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0