Capuccinotårta

Inga-Lill är en väninna som alltid har nya goda saker att bjuda på.
Den här tårtan är överlägsen allt!

2 färdiga sockerkaksbottnar, 26 cm
4 äggulor
2 1/3 dl socker, 200 g
500 g mascarponeost
3 gelatinblad
1 dl vatten
4 portionspåsar espressopulver eller
4 msk kaffepulver
3 msk konjak
5 dl vispgrädde

Garnering
1 msk kakao
1 msk florsocker

Vispa samman äggulor och socker till en fluffig smet. Tillsätt mascarponeosten
och vispa kraftigt tills sockret är helt löst.
Lägg gelatinbladen i blöt 5 min i kallt vatten. Lös kaffepulvret i 1 dl vatten i en kastrull.
Krama ur gelatinbladen, lägg dem i kaffet och värm försiktigt tills gelatinbladen har smält.
Dra av kastrullen och tillsätt konjaken.
Vispa grädden och blanda den väl med ostsmeten.
Placera den ena kakbottnen i botten på av en form med avtagbar kant. Fukta den med
hälften av kaffeblandningen och bred sedan hälften av ostblandningen ovanpå.
Lägg på den andra tårtbottnen som fuktas med resten av kaffeblandningen och
bred sedan på resten av ostblandningen.
Sikta först över kakao, sedan florsocker och sist lite kakao. Ställ formen i frysen 1 timme
före seervering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0