Agnetas kanelkaka
Den här fantastiskt goda kakan fick jag på en av mina tidigare arbetsplatser någon gång i slutet av 80-talet! Vi bakar den ett par gånger om året och framförallt till vår glöggfest.
I 2 1/2 dl gräddfil
1 tsk bakpulver
Rör om och låt stå (den kommer att svälla!).
II 175 gr margarin/smör
2 1/2 dl socker
Vispas poröst.
III 2 ägg
Ett i sänder i II.
IV 4 1/2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Rör ihop, blanda sedan med II+III, sedan med I.
Häll hälften av smeten i smord och bröad form, på det 1/2-1 dl socker och kanel så att det täcker. Häll på resten av smeten och llika mycket socer och kanel på det-
In i ugnen på 175 gr i ca 45 min.
Foto:Carolina/charlottesmat
Kommentarer
Trackback