Agnetas kanelkaka



Den här fantastiskt goda kakan fick jag på en av mina tidigare arbetsplatser någon gång i slutet av 80-talet! Vi bakar den ett par gånger om året och framförallt till vår glöggfest.

I 
2 1/2 dl gräddfil
   1 tsk bakpulver
Rör om och låt stå (den kommer att svälla!).

II 175 gr margarin/smör
    2 1/2 dl socker
Vispas poröst.

III 2 ägg
Ett i sänder i II.

IV
4 1/2 dl mjöl
    2 tsk vaniljsocker
    1 tsk bakpulver
    1/2 tsk salt
Rör ihop, blanda sedan med II+III, sedan med I.
Häll hälften av smeten i smord och bröad form, på det 1/2-1 dl socker och kanel så att det täcker. Häll på resten av smeten och llika mycket socer och kanel på det-
In i ugnen på 175 gr i ca 45 min.


Foto:Carolina/charlottesmat 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0