Små smulpajer med blåbär

Hittade receptet i Anna Bergenströms senaste bok "Sött sweet dulce". Lite roligare sätt att servera smulpaj på. Rätt så mäktiga, så efter en lite lättare måltid eller bara till kaffe/ te blir den utmärkt.
Deg
4 1/2 dl vetemjöl
200 g smör
2 msk socker
2 tsk äkta vanilj
1 lit frysta blåbär
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2-3 msk potatismjöl
Foto:Charlotte/charlottesmat
Smula ihop degen till stora "degsmulor". Fördela ungefär 3/4 i de små formarna. Platta till något.
Blande blåbären med socker, vaniljsocker och potatismjöl. Fördela i formarna, strö över resten av degsmulorna.
Grädda i i 200-215° i ca 15-20 min.
Servera med vaniljsås eller glass.
Kommentarer
Trackback