Mintkyssar

Det finns nog hur många recept som helst på mintkyssar. Och jag måste alltid ha dem med, älskar mint och choklad!
Det här tycker jag fungerar bra eftersom man inte behöver koka sockerlag och det går fort att göra.
Ca 20 st
0,5 msk smör
2,5 dl florsocker
1 msk mjölk
10 droppar pepparmintarom
100 g mörk choklad till toppning
Smält smöret i en mikrosäker bunke. Rör ner florsocker, mjölk och pepparmintarom och blanda ihop till en tjock smet.
Mikra smeten på full effekt i ca 10 sekunder och rör om. Mikra ytterligare ca 15 sekunder tills den blivit lös och smidig.
Klicka ut till små rundlar (jag använder en spritspåse) på ett bakplåtspapper.
Låt stelna över natten, vänd på dem någon gång så att de torkar.
Smält choklad och lägg på mintkyssarna.
Njut!!!
Foto: Charlotte/charlottesmat
Kommentarer
Trackback