Creme brulée



Åhh, det här är ju så gott!!! Man orkar fast man är så mätt.

6 små formar
6 äggulor
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk 3%
3/4 dl socker i krämen

1 dl farinsocker, råsocker eller vanligt socker till knäcklagret
Värm ugnen till 150°.
Lägg äggulorna i en bunke och ställ åt sidan.
Skär upp vaniljstången på längden och lägg i en kastrull med vispgrädde, mjölk och socker. Koka upp och låt sjuda några minuter under omrörning. Ta upp vaniljstången, skrap ur vaniljkornen och lägg tillbaka i mjölkblandningen.
Placera 6 ugnssäkra portionsformar i en liten långpanna.
Vispa uppäggulorna lätt. Häll sedan den heta mjölkblandningen över gulorna. Lite i taget och rör om hela tiden.
Häll upp i formarna.
Häll vatten i långpannan så att det står ca 2 cm upp. Sätt in i ugnen och grädda ca 50 min.
Ta ut och låt svalna. Ställ sedan in i kylskåpet över natten.
Strö strax innan servering ett jämnt lager med socker över. Sätt in dem ca 3 min i ugnsgrill eller bränn av sockret med en gasolbrännare.

Foto:Charlotte/charlottesmat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0