Creme brulée

Åhh, det här är ju så gott!!! Man orkar fast man är så mätt.
6 små formar
6 äggulor
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk 3%
3/4 dl socker i krämen
1 dl farinsocker, råsocker eller vanligt socker till knäcklagret
Värm ugnen till 150°.
Lägg äggulorna i en bunke och ställ åt sidan.
Skär upp vaniljstången på längden och lägg i en kastrull med vispgrädde, mjölk och socker. Koka upp och låt sjuda några minuter under omrörning. Ta upp vaniljstången, skrap ur vaniljkornen och lägg tillbaka i mjölkblandningen.
Placera 6 ugnssäkra portionsformar i en liten långpanna.
Vispa uppäggulorna lätt. Häll sedan den heta mjölkblandningen över gulorna. Lite i taget och rör om hela tiden.
Häll upp i formarna.
Häll vatten i långpannan så att det står ca 2 cm upp. Sätt in i ugnen och grädda ca 50 min.
Ta ut och låt svalna. Ställ sedan in i kylskåpet över natten.
Strö strax innan servering ett jämnt lager med socker över. Sätt in dem ca 3 min i ugnsgrill eller bränn av sockret med en gasolbrännare.
Foto:Charlotte/charlottesmat
Kommentarer
Trackback